EHBO bij drank en drugs in uitgaansleven

EHBO incidenten op het gebied van drank en drugs in het uitgaansleven komen steeds vaker voor. Wie kent ze niet, de slagroomspuit patronen, de joints, de XTC pillen maar wat doen ze eigenlijk met ons lichaam ? Wat is de gewenste reactie maar wat ook de ongewenste reactie ? We komen het tegen op evenementen of zomaar in het uitgaansleven en wat dan te doen als iemand onwel raakt door deze middelen ?

BHV Coach voorziet in een aantal trainingen op dit gebied voor de niet professionele dienst/hulpverlener.

Wij kunnen op dit gebied verzorgen;

  • Presentatie
  • Kerncursus Veiligheid
  • Kerncursus Hulpverlening

Presentatie (doelgroep algemeen geïnteresseerden zoals scholen, ehbo verenigingen, horeca) 

De presentatie is voor iedereen die meer wilt weten over drank en drugs in het uitgaansleven. Wat voor middelen zijn er, wat is de globale werking er van en waarom is de werking per persoon verschillend ? Wat voor gezondheidsverstoringen kan ik verwachten en wat kan ik doen ? Tijdens de presentatie wordt er niet ingegaan op EHBO handelingen en op dat gebied wordt ook geen voorkennis verwacht.

 

Kerncursus Veiligheid (doelgroep horeca, beveiligers, politie, voorlichters)

De Kerncursus Veiligheid is een training die ook inzicht geeft in wat voor middelen zijn er, wat is de globale werking er van en waarom is de werking per persoon verschillend ? Wat voor gezondheidsverstoringen kan ik verwachten en wat kan ik doen ? Er wordt alleen meer aandacht besteed aan de verschillende gezondheidsverstoringen en de hulpverlening hierbij. Aan deze training zit ook een toets verbonden. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze kennis bezitten over de stabiele zijligging en reanimatie.

 

Kerncursus Hulpverlening (doelgroep EHBO-ers en bhv-ers op evenementen)

De kerncursus Hulpverlening is een training die ook inzicht geeft in wat voor middelen zijn er, wat is de globale werking er van en waarom is de werking per persoon verschillend ? Wat voor gezondheidsverstoringen kan ik verwachten en wat kan ik doen ? Er wordt alleen nog meer aandacht besteed aan de verschillende gezondheidsverstoringen en de hulpverlening hierbij. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van casussen op het gebied van drank en drugs die de cursisten moeten uitwerken. De gehanteerde methodiek binnen deze training is de zogenaamd
e ABCD-methodiek. Aan deze training zit een examen verbonden.